Agnes har kommit till Ivarsliden för att dö. Det var så jag tänkte mig att baksidestexten till min nästa roman skulle inledas. Jag tycker fortfarande att det är ett bra och spännande anslag men på något sätt fick jag inte till fortsättningen.

Det är svårare att skriva en baksidestext än själva romanen. Nej, nu överdriver jag kanske en aning men det är i alla fall oerhört svårt att sammanfatta en lång berättelse i några få meningar som ska göra dig intresserad av att läsa min nästa bok: Projekt Ivarsliden.

Och sen kommer nästa stora utmaning. Hur ska framsidan se ut? Kanske är det det absolut viktigaste på en bok idag när vi översköljs av bilder på sociala medier, i datorn och i teve. Vilka är bilderna som får dig att stanna upp och bli nyfiken på vad de står för?

Lyckligtvis är jag inte ensam i de här processerna. Redaktören och formgivaren finns där och hjälper mig att utveckla mina idéer till ett omslag att vara stolt över och nöjd med.

Håll utkik! Snart kommer Projekt Ivarsliden till en plats nära dig!

Leave a Reply