Här vill jag dela lite om vad som händer på min slingrande väg som författare, presentera nyheter och bjuda in till olika evenemang.

Just nu väntar jag ivrigt på den fysiska upplagan av Lejongap 2020 från Ekström&Garay, där min berättelse Korsvägen är ett av de tio bidragen. Det är alltid en otrolig känsla att packa upp en bok som är min på det alldeles speciella sättet och få hålla den i handen. Det ska bli spännande att ta del de andra bidragen också. Jag har redan läst några av dem på nätet i somras och vet att de är bra. Någon gång under våren 2021 är min nästa bok, URNA, planerad att komma ut. Det blir min första roman som vänder sig mest till vuxna. Egentligen tycker jag att det där med att kategorisera böcker till olika åldersgrupper inte är någon självklarhet. Själv läser jag gärna ungdomsböcker och många barn och ungdomar klarar mycket svårare böcker än vuxna tror.

URNA är en thriller om människovärde. Om vem som får kosta och vad som händer med den människa som inte förväntas kunna ge återbäring på det som samhället har investerat. URNA utspelar sig i vårt land i en nära framtid, eller kanske i en parallell värld som nästan liknar vår.
Att få en bok utgiven är en process som tar ganska lång tid, så i väntan på URNA har jag snart skrivit klart en fristående fortsättning. Men när jag sätter den sista punkten är det förstås dags att börja om från början med att läsa det jag har skrivit för att se att det hänger ihop och är begripligt, redigera, skriva om, dra ifrån och lägga till…


Det är alltid nervöst när något jag har skrivit kommer ut i handeln. Det är ju visserligen ett erkännande redan att ett manus blir antaget av ett förlag och kommer att bli utgivet. Men det är ju ändå dig som läsare jag vill nå. Jag vill beröra, roa och få dig att fundera.


Skrivandet är ett ensamarbete. Det är jag och min dator eller penna. Då är det extra roligt att någon gång få respons från en läsare. Med det vill jag ha sagt att du är hjärtligt välkommen att höra av dig!


Hösthälsningar från Kersti

8 Comments

Leave a Reply