Senaste

DEN MÖRKA TIDEN.

By 25 november, 2020No Comments

Mitt i den mörkaste tiden på året känns det som om det inte blir ljust överhuvudtaget vissa dagar. Och jag tror att jag inte är ensam om att tycka att det inte bara är bristen på dagsljus som gör hösten 2020 till en mörk tid.

Samtidigt börjar stjärnor och ljusstakar redan dyka upp i fönstren. Kanske behöver vi tända dem extra tidigt den här hösten, som en försäkran om att det faktiskt kommer en annan tid. Att det kommer att vända.

I mina böcker är det nästan alltid svåra tider för såväl människor som väsen. Mina karaktärer ställs ofta inför att välja väg i livet och precis som för oss alla så är det ingen lätt sak. Gränsen mellan det onda och det goda är heller inte alltid glasklar.

När jag berättar tar jag på mig fantasins glasögon, men berättelserna handlar om verkligheten. En verklighet som ibland skulle vara alltför påträngande och smärtsam för de flesta ifall den inte var lite förklädd.

Om jag måste placera mina böcker i en genre kallar jag dem ibland för socialrealistiska sagor.

Det här året är det många som har tagit itu med olika projekt hemma eller i sommarstugan eller trädgården. Jag har också förstått att många har dammat av sina skrivardrömmar och plockat fram gamla påbörjade manus, eller skrivit helt nya.

För min del betydde det att jag hade lyckan att bli en av tio vinnare i Ekström & Garays novelltävling 2020. Mitt bidrag Korsvägen finns nu publicerad i novellsamlingen Lejongap. Ekström & Garay har redan utlyst en ny tävling 2021. Kolla in deras hemsida om du vill veta mer om det som förlaget själva kallar för  Sveriges största novelltävling.

Snart vänder det alltså mot ljusare tider. Och mitt i vändningen är det jul. Allt vi med säkerhet kan säga om den kommande jultiden är nog att den blir annorlunda för många av oss. Men kanske är det inte bara negativt att vi måste begränsa oss lite, inte resa omkring och hälsa på släkten, inte ställa till med stora kalas. Kanske får vi istället ta det lite lugnare, umgås med oss själva eller varför inte dyka ner i den värld som göms mellan sidorna i en bok.

Vill du besöka Nova, Höstmarken, Bortombortom eller Korsvägen? Eller köpa julklappar till någon du tycker om? Beställ eller fråga om pris via kontakformuläret här på hemsidan. Just nu är det extra förmånligt om du beställer tre eller flera av böckerna!

Välkommen att höra av dig!

Med önskan om en ljus adventstid för oss alla,

Kersti

Leave a Reply