Nytt år – nya möjligheter, brukar vi säga. Fast just i år håller nog de flesta med om att de där nya möjligheterna känns lite begränsade. Men jag har i alla fall anmält mig till en kurs i marknadsföring för författare. En webbkurs förstås, vad trodde du?

Nu sitter jag och klurar på en uppgift vi har fått som förberedelse till kursen. En så kallad ”hisspresentation” som ska väcka intresse för mitt författarskap. Tre meningar, max 30 sekunder – något jag skulle hinna säga till dig under en åktur i hissen.

Kanske så här:

Jag tror på sagor. Att beskriva verkligheten genom fantasins glasögon. Jag vill berätta, beröra, roa och oroa. Jag vill ta dig med på en resa som är underbar och fruktansvärd, vacker och livsfarlig …

Nja, det kanske inte är det första jag skulle välja att säga om jag stod tillsammans med dig i hissen och du frågade vad jag egentligen skriver. Det är visserligen sant, men nog skulle det låta lite pretentiöst? Dessutom blev det fyra meningar, fast det kan jag ju alltid fixa till.

Så här då:

Jag skriver socialrealistiska äventyrsböcker för ungdomar och vuxna.

Nej, det är knappast en presentation som skulle göra dig oemotståndligt nyfiken på att läsa mina böcker. En väldigt kort resa med hissen.

Jag prövar så här istället:

Jag skriver äventyrsböcker för ungdomar och vuxna. Jag hämtar inspiration från verkliga människor i den verkliga världen, men låter historierna få en förklädnad av spänning och fantasi för att du som läsare ska stå ut med berättelsens mörkare sidor.

Hoppas att du blev åtminstone lite inspirerad. Du kan läsa mer om mina böcker här på hemsidan. Och du – använd gärna kontaktformuläret om du vill veta mer, beställa en bok eller anmäla intresse för att skriva en recension på din bokblogg.

Januarihälsningar från

Kersti

Leave a Reply